Rancang Sebelum Terlambat

Setelah 15 tahun melayari kerjaya sebagai seorang doktor pelbagai kisah dan pengalaman pahit manis telah  saya tempuhi . Bak pepatah orang tua “Yang elok dijadikan taulan yang buruk jadikan sempadan”,lantas hati saya terdetik untuk berkongsi ilmu dan pengalaman ini dengan tuan puan sekalian. Harapan saya agar secebis pengalaman ini dapat dijadikan bahan renungan agar kehidupan kita lebih berwarna-warni dengan ilmu yang berguna.
(more…)

0 Comments

Bio-Identical Hormon Yang Hebat

Apabila saya memperkatakan mengenai anti penuaan saya sering menerima pelbagai reaksi dari orang ramai.Ramai yang mempunyai tanggapan yang positif dan menerimanya dengan minda yang terbuka namun ramai pula yang masih mempunyai tanggapan yang negatif.
(more…)

0 Comments

Diari 3 : Pinjaman Terindah

Tiap yang  yang bermula pasti akan berakhir. Begitulah juga kehidupan kita sebagai manusia yang tak mungkin kekal abadi selamanya. Namun setiap pemergian sudah pasti akan dikenang oleh kita yang masih bernyawa. Saya juga tidak terkecuali dari mengenang pemergian insan yang tersayang dari hidup saya. Pada suatu masa dahulu saya pernah kehilangan anak kesayangan saya yang baru seminggu menjengah dunia. Perasaan hati yang gundah-gulana dan remuk-rendam, hanya allah yang maha mengetahui.
(more…)

0 Comments