LAKUKAN UJIAN TAHAP METABOLISMA ANDA HARI NI UNTUK CAPAI BERAT BADAN IDAMAN.

Adakah anda kini tertanya-tanya macam mana program kami ini boleh membantu anda untuk kurus langsing dan awet muda? Bukankah anda dah mencuba pelbagai cara tapi gagal untuk kurus? Anda pun sudah pergi ke pusat kecantikkan yang mahal tetapi gagal. Mengapa Marissa sanggup bagi jaminan? Tak masuk akal kan? Apa bezanya program ini dengan yang lain lain?

Kami berbeza daripada program lain kerana kami mengaktifkan suis kurus pada tubuh anda. Nak tahu tentang suis kurus ?

Tahukah anda suis pembakaran lemak terletak pada metabolisma ? Pada sel lemak terdapat pusat atau suis yang hanya akan hidup bila metabolisma anda dibetulkan. Di dalam program Marissa Slimway, kami menekankan pembaik pulihan metabolisma.

Ada orang tetap kekal kurus walaupun makan banyak, sebaliknya ramai mengalami masalah pertambahan berat badan meskipun hanya makan sekali sehari. Orang yang kekal kurus dikatakan mempunyai kadar metabolisme tinggi dan proses pencernaan bagi mendapatkan tenaga berlaku dengan cepat, manakala individu gemuk sebaliknya.

Di Marissa Slimway kami telah menjumpai teknik berkesan untuk kembali kurus dan sihat dengan mengikuti gaya pemakanan dan senaman yang telah dirancang bagi setiap kumpulan bentuk badan.

Faktor-faktor yang akan memperlahankan metabolisme :

UMUR : Metabolisme akan menjadi perlahan dengan peningkatan umur pada kadar 5% selepas 40 tahun. Apabila usia meningkat, keanjalan otot juga merosot dan paras lemak badan meningkat. Otot lebih aktif berbanding tisu lemak dan ini sebabnye apabila otot berkurang, kadar metabolisme juga menurun.

JANTINA : Secara umumnya, metabolisme lelaki lebih cepat berbanding wanita kerana saiz badan mereka lebih besar dan mempunyai kurang lemak.

MASALAH HIPOTIROIDISME : Kelenjar tiroid yang kurang aktif akan memperlahankan metabolisme dan masalah ini boleh menyumbang kepada pertambahan berat badan.

GENETIK : Sesetengah orang memang beruntung dilahirkan dengan kadar metabolisme cepat.

APA YANG MENARIK DENGAN PROGRAM MARISSA SLIMWAY?

Program ini amat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah obesiti degil atau Resistance Obesiti.

APAKAH YANG DIMAKSUDKAN RESISTANCE OBESITI?

Resistance obesiti berlaku pada mereka yang telah berdiet secara mengurangkan makan dan bersenam melebihi 2 tahun tetapi tetap gagal menurunkan berat badan mereka.

  • Uji Suis Metabolik
  • Body Scan Analysis
  • Sesi Konsultasi

    Lokasi Pilihan (*)

    Rawatan Pilihan (*)