TEKNIK KHAS UNTUK MENDAPATKAN BENTUK BADAN YANG LEBIH LANGSING DAN CANTIK

Imej badan merupakan satu kepentingan bagi ramai orang masa kini, tidak kira para lelaki mahupun wanita. Bentuk dan saiz badan merupakan aset utama yang menyerlahkan kecantikan dan keyakinan untuk seseorang itu. Meskipun boleh mengabaikannya, tapi bagi mereka yang sangat mementingkan paras rupa, mereka tidak akan ambil mudah terhadap masalah yang dihadapi. Ramai yang mengakui ingin mendapatkan bentuk badan yang sempurna dan langsing supaya mereka berasa lebih berkeyakinan.

Tambahan pula isu-isu berkaitan bentuk dan saiz badan ini selalunya memberi tekanan emosi bagi mereka yang menghadapi badan yang bersaiz besar. Walaupun kerap bersenam dan mengamalkan diet yang sihat, masih amat sukar mencapai saiz badan yang memuaskan. Apatah lagi nak mencapai lengkung badan yang sempurna. Disebabkan itu ramai orang tertanya-tanya tentang informasi untuk kurus dan langsingkan bentuk badan.

APA ITU LIPOSCULPTURE?

Liposculture ialah proses mencairkan sel lemak dengan mesin khas kaedahnya mudah dan pantas. Tiada kesan sampingan dan anda boleh mendapatkan perut kempis seperti yang anda idamkan. Rawatan ini sangat sesuai untuk membentuk tubuh. Lemak keras dan degil yang tidak hilang walaupun aktif bersenam dan menjaga pemakanan dapat dibuang menggunakan kaedah rawatan ini. Apabila lemak keras ini dibuang, maka bahagian badan akan lebih terbentuk.

Liposculpture boleh membentuk banyak bahagian seperti :-

  • Wajah – Membentuk double chin dan pipi tembam menjadi lebih tirus dan v-shape
  • Lengan – Membentuk lengan menjadi lebih kecil
  • Perut – Mengempiskan perut yang buncit
  • Peha – Membentuk peha menjadi lebih kecil dan tidak lagi geleber
  • Punggung – Mengecilkan punggung yang lebar

Seringkali bagi mereka yang berbadan besar kerap mendapat tekanan emosi dari disindir rakan sekerja, dipermainkan oleh keluarga, digurau senda oleh kawan-kawan dan lain-lain. Isu berkaitan saiz dan bentuk badan ini sangat sensitif. Ia kerap memberi tekanan emosi terutama apabila berhadapan dengan orang ramai. Disebabkan ini, kita terasa malu dengan penampilan sendiri dan keyakinan pada diri juga semakin menurun

APAKAH PUNCA SUSAH KURUS DAN LANGSING?

Mereka yang selalu mengalami masalah berat badan ini biasanya adalah disebabkan mempunyai gangguan metabolisme. Metabolisme rendah menjadikan mereka sukar untuk mengurangkan saiz  dan berat badan. Manakala salah satu sebab lagi adalah berpunca dari lemak selulit. Selulit merupakan pengumpulan lemak dibawah kulit membuatkan bahagian terjejas itu kelihatan seperti berlekuk dan tidak rata. Kemunculan selulit ini juga boleh dialami oleh wanita yang sangat kurus ya. Tidak mudah untuk hapuskannya melainkan dengan rawatan dari klinik estetik yang bertauliah.

Jangan Risau Anda Boleh Buat Ujian Kadar Metabolisma Kemudian Betulkan Suis Metabolik.

BAYANGKAN JIKA ANDA JUGA BERJAYA SEPERTI MEREKA?

    Lokasi Pilihan (*)

    Rawatan Pilihan (*)